Receptverseny

Receptverseny 2021.

CEOSZ RECEPTVERSENY 2021.

„Az egyik legjobb dolog az életben az, hogy rendszeresen abba kell hagynunk mindent, amit csinálunk,

hogyfigyelmünket az evésre fordíthassuk.” Luciano Pavarotti

Ez az állítás különösen igaz a cukorbetegséggel élőkre, hiszen a megfelelő és rendszeres táplálkozás időt és odafigyelést igényel. Rajtunk áll, hogy az ételkészítés kényszerű elfoglaltság helyett szórakoztató és alkotó tevékenységgé válik, amellyel rengeteg örömet szerezhetünk magunknak és környezetünknek egyaránt.

A tavalyi hatalmas sikernek köszönhetően a CEOSZ 2021-ben is meghirdeti receptversenyét


KISÉTKEZÉSEK
(tízórai vagy uzsonna)


kategóriában.

A nevezhető receptek esetében az alábbi kritériumoknak kell megfelelni:

- a cukorbetegség étrendje (egészséges táplálkozás) általános szabályainak alkalmazása
- adagonként legalább 10, legfeljebb 20 g szénhidráttartalom
- a következő élelmiszer kategóriák közül legalább 2 megjelenése az ételekben: zöldség, gyümölcs, teljes értékű gabona, nem sózott olajos mag
- szezonális és helyi alapanyagok használata

Nem kötelező, de örömmel vesszük, ha a recept mellé fotót is csatolnak ez elkészült ételről.

A recepteket az alábbi email címre várjuk legkésőbb 2021. szeptember 15-ig:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A tíz legjobb recept beküldőit értékes ajándékokkal jutalmazzuk.
A legjobb receptek beküldőinek díjátadójára 2021. november 13-án a Diabétesz Világnap budapesti rendezvényén kerül sor. A rendezvény részlei az alábbi linken olvashatók: Diabétesz Világnap 2021.

 

Nyertesek

1. helyezett: Sült hal zöldségesen    Busai Józsefné, Törökszentmiklós

2. helyezett: Gombás bulgurral töltött cukkini     Samuné Győrvári Csilla Éva, Győr

3. helyezett: Spenótos nokedli    Bujdosó Magdolna, Gödöllő

4. helyezett: Cukkinis, paradicsomos sertésszűz    Guttyán Józsefné, Törökszentmiklós

5. helyezett: Feta sajtos padlizsán    Bíró Sára, Kapuvár

6. helyezett: Citromos, kaukkfüves pisztráng zöldbabsalátával    Bíró Sára, Kapuvár

7. helyezett: Sült töltöttpaprika    Vassné Klárika, Gyál

8. helyezett: Zöldséges tojásvacsora    Lele Péter Pál, Szeged

9. helyezett: Zöldspárgás újkrumpli    Zátonyi Lászlóné, Budapest

10. helyezett: Zöldséges kuszkusz sült csirkeszárnyakkal    Pusztai Józsefné, Gyál

11. helyezett: Csicseriborsós egytálétel    Fritz Jánosné, Gabi, Szombathely

12. helyezett: Brokkolis szendvics    Lányiné Gruber Andrea, Győr

Játékszabály

A receptverseny szervezője a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége (CEOSZ).

Résztvevő személyek: A játékban részt vehet minden magyarországi lakcímmel rendelkező, 18 év feletti magánszemély (továbbiakban: Játékos).

A játék menete: A részvétel feltétele minimum 1 étel receptjének beküldése, de a játék időtartama alatt korlátlan számú leírás beküldhető. Az energia- és tápanyagértéket nem kell megadni, azokat dietetikusaink számítják ki minden recepthez. Az elkészített ételekről készült fényképeket is szívesen vesszük, de a részvételhez nem kötelező.
A receptek beküldése e-mail-ben lehetséges az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, csatolt szövegszerkesztő állományként, az esetleges fotókat külön mellékelve. A receptversenyben való nevezés kizárólag a Játékos alábbi adatainak megadásával érvényes:

Név:
Lakcím:
Mobil telefon:
Email cím:
Cukorbeteg egyesület neve, amelynek tagja:

A receptek beküldése jelen részvételi szabályok elfogadását jelenti. A Játékos a recept beküldésével a CEOSZ javára lemond a recept szövegének és az ételről készült kép felhasználásának jogáról, és hozzájárul ahhoz, hogy az megjelenhet a CEOSZ falinaptárában, a Receptsarok kiadványban, valamint a CEOSZ által jóváhagyott nyomtatott és elektronikus kiadványokban és weboldalakon. A dietetikus szakértő és a játékot szervező a beérkezett receptekből a 12 legötletesebbet kiválasztják. A kiválasztott recepteket partnerünk professzionális körülmények között elkészíti, és a kóstolásra felkért partnereink közreműködésével felállítjuk a receptek rangsorát. A 12 kiválasztott receptről fotósunk minőségi fényképeket csinál.

A játék időtartama: A receptek beküldésére 2020. április 15. és 2020. szeptember 15. 23.59 óráig van lehetőség.

A nyeremény
A sikeres pályázók receptjei közül a legjobb maximum 12 recept megjelenik a CEOSZ 2021. évi falinaptárában. Sikeres pályázatnak számítanak a dietetikus szakértő és a szervezők által ellenőrzött és jóváhagyott receptek.
A dietetikus szakértő, a szervezők és a kóstolásra felkért partnerek által felállított rangsor alapján az első 10 legötletesebb recept leírás beküldője - amennyiben a CEOSZ valamely tagszervezetének tagja - ajándékcsomagot kap az alábbiak szerint:

1.díj: Konyhai berendezés 50.000 Ft értékben + 2db CEOSZ falinaptár

2.díj: Konyhai berendezés 25.000 Ft értékben + 2db CEOSZ falinaptár

3.díj: Konyhai berendezés 15.000 Ft értékben + 2db CEOSZ falinaptár

4.díj: Konyhai berendezés 10.000 Ft értékben + 2db CEOSZ falinaptár

5. díj: Digitális konyhai mérleg + 2db CEOSZ falinaptár

6 -10. díj: Edényfogó kesztyű szett + 2db CEOSZ falinaptár

A nyeremények nem átruházhatók, és semmilyen esetben nem válthatók át pénzre. A nyerteseket előzetesen értesítjük, és a szükséges adatokat a Játékossal e-mailen egyeztetjük. Az egyeztetésre az értesítést követő 15 napon belül van lehetőség, a visszajelzés elmaradása esetén a nyereményt nem áll módunkban átadni.

Egyéb

A Játékos a játékban történő részvétellel automatikusan elfogadja a jelen szabályokat és feltétel nélküli beleegyezését adja ahhoz, hogy nyertessége esetén neve és lakcíme (kizárólag a település megjelölésével) a www.ceosz.hu, a www.diabetes.hu weboldalakon és a diabetes.hu facebook közösségben feltüntetésre kerülhet. A szervező fenntartja a jogot, hogy a jelen szabályzatban foglalt feltételeket vagy a nyereményjátékot akár a nyereményjáték időtartama alatt egyoldalúan módosítsa, vagy megszüntesse. A szabályzat módosításait, illetve a játék esetleges megszüntetéséről szóló értesítést a szervező a diabetes.hu közösség facebook oldalán teszi közzé.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Szűcs Zsuzsanna Msc

Szucs ZsuzsakicsiDietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége főtitkára, valamint Tudományos bizottságának elnöke. Az Egészségügyi Szakmai Kollégium Dietetika és Humán Táplálkozás Tanács tagja. A Semmelweis Egyetem mesteroktatója. A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Táplálkozástudományi és Dietetikai Intézet meghívott előadója. Az Európai Dietetikai Szövetség Elhízástudományi munkacsoportjának tagja. Az MDOSZ „Év Tudományos Dietetikusa 2009” díj, az Emberi Erőforrások Miniszterének elismerő oklevele (2016) és a Pro Dietetica Metabolica díj (2019) birtokosa. Hat év, obez és diabeteses betegek mellett szerzett klinikai, valamint tizenhárom év élelmiszeripari tapasztalat birtokában jelenleg tanácsadóként dolgozik. Aktív szereplője nem csak a tudományos életnek, de az egészséges táplálkozás népszerűsítésének is. Számos szakmai, illetve a nagyközönségnek szóló előadás és cikk szerzője, oktatóprogramok résztvevője, táplálkozástudományi témájú könyvek szerzője, lektora.